UNICEF

03.12.2013 14:19

Naše deti sa opäť zapojili do podujatia UNICEF :D

Naši žiačikovia sa  15. 11. 2013 opäť zapojili do akcie UNICEF. Cieľom tohto podujatia bolo našich mladých oboznámiť s právami dieťaťa a predovšetkým ich upozorniť, že nie pri všetkých deťoch sú tieto práva dodržiavané. Nie všetky deti môžu vyrastať s kamarátmi, hrať sa s nimi a mať vo svojom živote všetko, čo potrebujú. Mnohí z nás sme nepokojní, keď nemôžeme uspokojiť svoje sny, želania a nemáme všetko, po čom naše srdce túži. Veľa detí (napr. v Afrike) však žije tak, že nemajú čo jesť, piť a musia vyrastať v podmienkach tak ťažkých, že veľa z nás si to nevie ani len predstaviť.

      A práve to si mali naši žiaci uvedomiť. Možno malí žiaci, no s veľkým srdcom, sa zamýšľali pod vedením paní vychovávateliek, ako týmto deťom pomôcť. Súčasťou tejto akcie boli tvorivé dielničky, pri ktorých si deti vyrábali svietniky, ktoré by radi darovali deťom, kreslili obrazy, ktoré symbolizovali práva dieťaťa. Niektoré deti sa postarali, aby hladné brušká malých žiačikov neboli prázdne. Ďalšie deti si pre nás pripravili  spevácke a tanečné vystúpenie. Počas podujatia sme naše malé hlavičky vyspovedali a zistili sme, že väčšine sa páčila aktivita, ktorú robili, no niektorí by radi skúsil niečo iné. Niektorí kuchynku, tanec či svietniky, ktoré vyrábali.

     Na záver deti predviedli  veľkolepú prehliadku svojich prác. Nádherné obrazy, grécky tanec, lampáše plné farieb, pesničku plnú melódie a k tomu všetkému výborné občerstvenie od žiačikov z kuchynky. Detí sme sa pýtali hlavne na jednu vec: O ktorú vec, ktorú majú radi vo svojom živote, by sa chceli podeliť s deťmi. Niektoré odpovede sa zhodovali ako jedlo, pitie, ... a niektoré boli originálne ako: televízor, tuš, strúhadlo a hračky. No veľa z nich hlavne rodinu domov a priateľov. 

     Myslím si, že všetci prítomní sme sa rozchádzali domov a v hlavách nám kolovali rôzne myšlienky...

Pripravil: T. Varadzyn IX.C

 

     Dňa 15.11.2013 sa na našej škole uskutočnilo podujatie UNICEFU. Zúčastnilo sa mnoho detí z ročníkov 1. - 4. a my veľkí (Oľga, Tomáš, Nicol, Kristína) zo žurnalistického krúžku sme ich vyspovedali, ďalší naši traja spolužiaci (Miška, Filip, Linda) spolu s nami pomáhali pani učiteľkám.

     Väčšina detí napísalo, že deťom do Afriky by dali jedlo alebo pitie. Ale našli sa aj deti, čo by darovali lásku, šťastie, hračky, televízor, zlato, peniaze. A deti sa na druhej strane papiera realizovali a nakreslili samé pekné veci. Väčšinou to bol Unicef gombík alebo tričká Unicef, ale mnoho detí nakreslilo aj stromčeky, srdiečka, slniečka či kvetinky. Dosť veľa detí napísalo, že sa im páči tá skupina, v ktorej sú práve oni a zopakovali by si to aj nabudúce. Hodinu mali na to, aby si pripravili program alebo nakreslili obrázky či vytvorili svoje vlastné výrobky. Ale hodinu mali aj naši malí kuchári, ktorí nám nakoniec pripravili občerstvenie.

     Toto podujatie bolo pre nich ale aj pre nás veľkáčov zaujímavé, zabavili sme sa a snáď každý z nás si uvedomil, aké mame šťastie, že žijeme tu – na Slovensku.

Pripravila: N. Sojková IX.C

 

 

—————

Späť